Teen hauduttaminen

Musta tee

Veden lämpötilan tulee olla noin 80-95 astetta. Älä hauduta teetä kiehuvan kuumassa vedessä, sillä se kitkeröittää teen, muuttaa juoman makua ja tappaa osan teen terveyttä tuottavista vaikutuksista. Mustaa teetä haudutetaan noin 3 minuutin ajan.

Mustaan teehen voi lisätä sokeria, hunajaa, maitoa tai sitruunaa.

Vihreä ja valkoinen tee

Veden lämpötilan tulee olla noin 70-80 astetta. Vihreää teetä ei pidä hauduttaa liian kuumaan veteen, jotta tee ei kitkeröidy. Vihreää teetä haudutetaan 2-4 minuuttia. Vihreä ja valkoinen tee maistuvat myös kylminä.

Katso haudutusaika ja veden lämpötila teepaukkauksesta. Tarvittaessa voit muuttaa teelehtien määrää ja haudutusaikaa omaan makuusi sopivaksi.